III. kerületi üzletünk: 06-30/990-1111
XI. kerületi üzletünk: 06-30/220-1111
XIV. kerületi üzletünk: 06-30/550-1111
Aloe Thai Masszázs Masszázstechnika

A hagyományos thai masszázs részben nyomkodásból és gyúrásból, részben nyújtásból, húzásból és csavarásból álló masszázstechnika. A thai masszázsban a masszőr nemcsak tenyérrel és ujjhegyekkel masszíroz, hanem lábfejjel és könyökkel is. A nyugati masszázsokkal ellentétben a thai masszázs nem az izmokat dolgozza meg, hanem elsősorban a test energiáit aktivizálja, ritmikus akupresszúrás nyomásokkal végig a test energiavonalai mentén. A masszázs a földön fekvő kényelmes matracokon történik, ami lehetővé teszi, hogy a masszőr akár a teljes testsúlyával dolgozhasson. Mindketten kényelmes, könnyű ruhát viselnek hozzá. A kezelés nyugodt, harmonikus környezetben lágy zeneszó mellett zajlik.

A módszert sokszor a lusták jógájának is nevezik, mert a masszőr olyan helyzetekbe húzza és nyújtja a testet, amik a jógára emlékeztetnek. A nyújtó-feszítőfogásokkal a masszőr valamennyi ízületet, izomcsoportot átdolgoz, megszüntetve a bennük levő energiablokkokat. Amikor az ember egészséges az életenergia akadálytalanul áramlik benne, viszont, ha elzáródik, akkor az energiaáramlás zavara hosszú távon komolyabb betegségeket okoz. Az energiablokkok felszabadításával helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik az immunrendszer. Hatására nem csak megszabadulunk a feszültségektől, hanem könnyűnek, felszabadultnak érezzük magunkat; úgy érezzük, mintha újjászülettünk volna.

A thai masszázs spirituális vonatkozásban egy olyan út, amelyet a két személy együtt kezd bejárni, mégis a középpontjában az öngyógyítás áll: az összhang megtalálása önmagunkkal, a természettel; a test-lélek-szellem együttrezgésének elérése.Aloe Thai Masszázs Élettani hatások

A thai masszázs számos orvosilag bizonyított vagy tapasztalaton alapuló élettani hatásai között a következők is szerepelnek:

• serkenti a szervek működését, az anyagcserét; ezzel lendületet adva a salaktalanító, méregtelenítő folyamatoknak
• erősíti az izomzatot a lapockától a combig
• oldja az izomfeszültségeket
• elősegíti az izomsejtek gyorsabb regenerációját
• javítja a koncentrációt és teljesítőképességet
• oldja a stresszt


Tradicionális Thai Masszázs

A thai masszázs elsősorban a test energiáit aktivizálja, ritmikus akupresszúrás nyomásokkal végig a test energiavonalai mentén. A kezelés során minden testrészt végigmasszíroz a masszőr, aki az ujjain, tenyerén kívül térdét, talpát is használja. A tradicionális thai masszázs ún. szárazmasszázs, azaz más technikákkal ellentétben nem használnak hozzá olajat, krémeket. A masszázs a földön fekvő kényelmes matracokon történik. Mindketten kényelmes, könnyű ruhát viselnek hozzá.


Aromaolajos Thai Masszázs

Thai olajos masszázs egy különleges keveréke a thai és a nyugati masszázstechnikáknak. A masszázs jótékony hatásait fokozza a vendég általános vagy pillanatnyi érzései, lelkiállapota alapján kiválasztott aromaterápiás masszázsolaj. Relaxációhoz levendula; izomlazításhoz borsmenta és rozmaring masszázsolaj; méregtelenítéshez és a bőr vérkeringésének fokozásához narancs-fahéj aromaolajos masszázsolajat javasolunk. Az illatmentes aloe vera masszázsolaj gyulladáscsökkentő és regeneráló hatású. Az aromaolajos masszázs terápiás hatását az illatok által kibocsátott rezgések is elősegítik.

Thai Talpmasszázs

A talpmasszázs jótékony hatása az egész testre és az összes belső szervre kiterjed, mivel szinte minden érzőideg a talpból gyökerezik. A talpmasszázs serkenti a belső szervek aktivitását, fokozza az egész test működését. Egyensúlyba hozza a vér- és nyirokkeringést, ezáltal javítja az állóképességet. Erősíti az immunrendszert, segíti a salakanyagok és toxikus anyagok lebomlását, így méregtelenít, fiatalít és elősegíti a hosszú életet. A talpmasszázs alkalmazható bármely korosztály számára. Teljesen ártalmatlan és mellékhatások nélküli, ezért széles körben alkalmazható. A thai talpmasszázshoz a masszőr a kezét, ujjait és speciális fapálcikát használ krémmel és olajjal.

Finn Szauna

Szaunánk egy órás használata a kiválasztott kezelés előtt vagy után 2 fő részére. A szaunázás tovább fokozza a maszzázs kezelések jótékony hatásait. Az Aloe Thai Masszázs Újbuda szalonban elérhető. Keresd páros masszázs kezeléseinket!Négy dolog, amit feltételnül tudnod kell a thai masszázsról

Ha azt gondolod, hogy a thai masszázs kizárólag nyújtásokból áll, akkor feltételenül olvasd el ezt a cikket.

A nyújtások egyedi, izgalmas és jól felépített elemei a thai masszázsnak, azonban ennél sokkal többről szól ez a gyógyító művészet. A masszázs, amely nyomásokból és nyújtásokból áll, leginkább egy passzív jógaórához hasonlítható. Néhány embernek ez pont megfelelő, míg másoknak akár megterhelőnek is tűnhet.

Tovább
Thai masszázs-=Zen vonal terápia

A thai masszázs egy egyedi masszázs forma, amely teljesen különbözik a nyugati masszázstechnikáktól. Utóbbiak, anatómiai tudáson alapszanak, a thai masszázs azonban egyesíti a masszázst és a test energiavonalai, úgynevezett Zen vonalainak átdolgozásával.

Vizsgáljuk meg, hogy mit is jelentenek ezek a “Zen vonalak” és hogyan működnek.

A nyugati masszázsokban, a masszőrök az anatómiai pontokat maszírozzák, úgy, mint az izomzatot, ínszalagokat stb. A thai masszázsban a terapeuta az energiavonalak mentén dolgozik, mellyel gyengéden biztosítja az életenergia szabad áramlását.

Tovább
Thai Talpmasszázs

Az autentikus thai talpmasszázs az egyik leginkább jóleső és legegészségesebb kezelés a thai masszázskezelések közül. Valóban nagyon kellemes érzés kényelmes fotelba bújva, becsukott szemmel átadni magunkat ennek a masszázsnak. A thai talpmasszázs egy különleges keveréke a reflexológiának és a talpmasszázsnak. Thaiföldön is rendkívül népszerű, a nyugati világban viszont igazi különlegesség.

Tovább
Thai Masszázs! Melyiket válasszam?

A Thai masszázs egy olyan masszázsfajta, ami sokunk számára nehezen megfogható, leírható.

Rendszeres vendége vagy egy thai masszázs szalonnak, kipróbáltad már több masszőr tudását, mégis ráébredsz arra, hogy a masszázskezelések, legyen szó thai masszázs kezelésről, mégis különböznek egymástól. Felteheted a kérdést, hogy mi értelme a különböző thai masszázs stílusoknak? Miért nem létezik egy mindenható stílus?

Tovább
Aloe Thai Masszázs Történelem

Thaiföldön Nuad Phaen Boran néven ismert thai masszázs technikája valójában Indiából származik, megalapítója Shivago Kumar Bej , Buddha egyik barátja és az ajurvéda atyja volt. Thaiföldre megközelítőleg i.e.3-4.században került feltehetőleg a buddhizmus megérkezésével egyidejűleg. A tudást kolostorokban pálmaleveleken őrizték és elsősorban szerzetesek alkalmazták. Később a népi gyógyászat részévé vált és terjedt nemzedékről nemzedékre.

Az írásos feljegyzések jelentős részét a XVII. századi burmai megszállók megsemmisítették. Ami megmaradt, azt a későbbi III.Rama király 1832-ben összegyűjtette és a Wat Po falába vésette. Neki köszönhetően fennmaradt a technika és juthat el ma a világ minden tájára, így hazánkba is. Manapság thai állami masszőr diplomával rendelkező, képzett masszőrök végzik.

Aloe Thai Masszázs a Facebookon