Barion Pixel
Kosár
Blog

Thai masszázs = Zen vonal terápia

A thai masszázs egy egyedi masszázs forma, amely teljesen különbözik a nyugati masszázstechnikáktól. Utóbbiak, anatómiai tudáson alapszanak, a thai masszázs azonban egyesíti a masszázst és a test energiavonalai, úgynevezett Zen vonalainak átdolgozásával.

Vizsgáljuk meg, hogy mit is jelentenek ezek a “Zen vonalak” és hogyan működnek.

A nyugati masszázsokban, a masszőrök az anatómiai pontokat maszírozzák, úgy, mint az izomzatot, ínszalagokat stb. A thai masszázsban a terapeuta az energiavonalak mentén dolgozik, mellyel gyengéden biztosítja az életenergia szabad áramlását.

Mennyire spirituális a thai masszázs?

Nem kézzelfogható, mert nem lehet kimutatni sem röntgenképen, sem MRI-n. Ugyanakkor nem is spirituális, hiszen nem kell áttérned a budhizmusra, nincs szükség mantrákra vagy meditációra ahhoz, hogy a Zen vonalakat átdolgozzuk. Gondolhatsz rájuk úgy, mint érzésekre vagy gondolatokra. Nem láthatóak, mégis tudjuk, hogy léteznek. Ennek ellenére, a Zen vonalak meghatározhatóak anatómiailag is, hiszen végig a testen helyezkednek el és a testen történő nyomással lehet rajtuk dolgozni.

A folyamat hasonló az akupunktúrához, ahol tűket szúrnak a testbe, hogy energetikailag támogassák a szervezetet.

Mi történik akkor, ha nem hiszel ebben a rejtelmes energiában?

Nincs olyan ember, aki ne hinne az energiában. Azonban sokféle kifejezést használunk rá, például szeretet, érzelmek, eltökéltség, intuíció, stb. Ezek a szavak nem anyagi vagy fizikai dolgokat fejeznek ki– ezt nevezik a Thai masszázsban energiának vagy Zennek. Ezt az energiát nem csak az elvonultan élő jógik birtokolhatják. Az igazság az, hogy napi tevékenységeink során folyamatosan az energiáinkra hagyatkozunk, csak esteleg másként hívjuk őket.

A Zen vonalak szerepe tulajdonképpen az, hogy irányítsák a test energiaellátását. Ez az egészséges szervezet egy természetes, önműködő folyamata. Azonban a Zen vonalakban gátak, úgynevezett blokkok alakulhatnak ki betegségek, rossz táplálkozási szokások, egy esetleges baleset vagy sérülés, trauma, stressz, helytelen életvitel stb. hatására

Ezt úgy tudjuk leginkább elképzelni, mint ahogy egy patakot eltorlaszol egy faág, fennakadást okozva a víz folyásában.. Amint eltávolítod a fát, a patak újra szabadon csörgedezik. Ez az, amit a thai masszázzsal el tudunk érni. A cél megszabadulni az akadályoktól, hogy az energia szabadon áramolhasson. Ez beindítja és felgyorsítja a test öngyógyító folyamatait.

Hol találhatóak a Zen vonalak?

Nincs teljes egyetértés a tudósok között a Zen vonalak elhelyezkedésében. Nehezen lehet behatárolni, millimeter pontosan berajzolni őket a testen. Azonban meglehetősen pontosan kitapinthatóak és kellő gyakorlással kifejleszthető egyfajta érzékenység vagy intuíció, amellyel pontosan rátalálhatunk ezekre a vonalakra. A Zen vonalak masszázsa inkább művészet, mint tudomány. 

Mennyire hatásos a Thai masszázs-Zen vonal terápia?

Ez nem varázslat, ahol gombnyomásra eltüntetjük a betegségeket. A Zen terápia, mint a holisztikus módszerek általában, támogatja és felgyorsítja a test gyógyulását. Legtöbb esetben ez egy fokozatos gyógyulási folyamat, amely többszöri kezelést igényel. Néhány esetben viszont, gyors eredményeket is lehet látni.

Fontos, hogy nem mechanikus nyomkodásról van szó, a masszőrnek képesnek kell lennie ráhangolódnia vendégére és finom megérzéssel dolgozni annak energiáival.

Miben különbözik a Thai Masszázs Zen vonal technika más energia módszerektől?

Ha a Reikivel hasonlítjuk össze, akkor a különbség az, hogy a Reiki az energiákra öszpontosít, testi kontaktus nélkül. A Zen vonal terápiát viszont egy igazi masszázzs keretein belül alkalmazzák. Ez egy sokkal aktívabb módszer, mint a legtöbb energiával foglalkozó technika,  mivel ötvözi a masszázs és az energiamunka jótékony hatását.

Masszázsaink
aktiválják a tested energiáit...
Ne maradj le semmiről!
Ha értesítést szeretnél kapni akcióinkról, új szolgáltatásainkról, iratkozz fel értesítőnkre!
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.